Figueres – Amposta, una autopista ferroviaria?

Els amics del ferrocarril de Sant Cugat van organitzar el passat 24 de maig, una conferència sobre la nova línia de passatgers que enllaçaria Figueres amb Amposta en alta velocitat.

La presentació de la idea va ser presentada pel Sr. Antoni Abad, president de FEM VALLÈS, una societat civil que agrupa diverses cambres de comerç, associacions empresarials, i una diversitat d’empreses amb interessos al Vallès.

El Vallés és una doble comarca travessada per rutes circulatòries, tant autopistes, carreteres, línies de ferrocarril convencional i alta velocitat. Al veure que el recorregut de més pes de circulació de trens ha d’entrar a Barcelona, el Vallès proposa ser l’alternativa ferroviària per descongestionar les estacions de Barcelona, creant un malla de línies i estacions que circulin per darrera de Barcelona i el nus gordià sigui Sant Cugat.

Potenciant les línies de RENFE i FGC es podria fer una connexió entre l’estació de Volpelleres (FGC) i la d’Hospital General (ADIF), creant una nova estació a la R8 que permetria interconnectar les dues xarxes. Amb això es podria aprofitar la línia d’ample UIC que es fa servir per mercaderies, per venir trens d’alta velocitat des de Figueres, i els viatgers que anessin a Barcelona canviarien de tren per la línia de FGC.

Desprès d’exposar aquestes bases inicials, el Sr. Manuel Arrosa és l’arquitecte que ha donat forma a les propostes d’aquesta nova interconnexió per ferrocarril. També hi ha la proposta de connectar a Barberà del Vallés la R8 amb la R4; i un enllaç amb una nova estació a Santa Perpètua de Mogoda amb la R8 i R3. Així hi hauria una interconnexió entre la línia de Figueres-Amposta d’alta velocitat amb la línia de Vic- Puigcerdà i la de Terrassa- Manresa.

Actualment ja s’ha previst una partida pressupostaria dins els pressupostos estatals per la connexió de Volpelleres i Hospital General. Ara queda per signar un conveni entre ADIF i FGC per iniciar la obra.

Esperem que aquestes iniciatives tant proactives amb el país, puguin ser una realitat en els propers anys.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: