CORPUS INIFINITUM

El MACBA presenta fins el 25 de setembre un projecte de Denise Ferreirea i Arjuna Neuman, un presentació fílmica sobre la visió planetària del món titulat CORPUS INFINITUM.

D’esquerra a dreta: Denise Ferreirea, Elvira Dyangani i Arjuna Neuman

En tres sales es presenten les pel·lícules que Ferreira da Silva i Neuman han produït fins avui: Serpent Rain (2016), 4 Waters – Deep Implicancy (2019) i Soot Breath // Corpus Infinitum (2020)

Denise Fereira (Rio de Janeiro, 1963) és artista i filòsofa, catedràtica de l’Institut de Justícia Social de la Universitat de British Columbia (Vancouver, Canadà) i professora adjunta de l’Escola d’Art, Disseny i Arquitectura de la Universitat de Monash (Melbourne, Austràlia) i l’artista, escriptor i realitzador cinematogràfic Arjuna Neuman (nascut en un avió el 1984).

Els dos artistes han presentat aquest projecte amb Elvira Dyangani, directora del MACBA, per donar a conèixer les bases d’aquestes propostes filosòfiques i artístiques sobre el món que habitem, basat en els quatre elements -aigua, terra, aire, i foc- s’ocupa de la llarga història d’emergència climàtica del capitalisme fent emergir preguntes vinculades a la crisi ecològica, l’extractivisme, les lluites territorials, l’esclavitud, la sobirania i les migracions mitjançant la seva intersecció amb el colonialisme, la raça i l’estètica.

Davant d’aquestes premisses, la obra fílmica de Ferreira i Neuman proposen alternatives a les conseqüències destructives del capitalisme occidental, i que a través d’altres maneres de producció que no es basin en la colonització, l’extractivisme, i en suma la devastació ecològica.

Les obres sobre els elements es composen d’enregistraments de paisatges micro i macro, animació i documentació d’arxiu, amb unes referències que van de la mecànica quàntica al blues passant per diverses ­filosofies, la física clàssica, la teoria colonial o la cartomància.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: