Intenció poètica. MACBA

El MACBA ens planteja a través de l’exposició Intenció poètica, un exercici que tempteja una ruptura amb el marc institucional, buscant un espai de reflexió i de crítica on el concepte i l’experiència «art» es presenta con principi generador i emancipador.

La pregunta que es proposa és: Seria possible considerar la museografia com una desvinculació entre la forma d’observar les experiències artístiques i com cal assimilar el coneixement que se’n desprèn?

Veiem com el MACBA pretén portar un nou camí per l’observador per fer una nova forma de comunicació entre l’obra d’art i el coneixement que se’n desprèn.

MAR ARZA, Nada reiterada

Aquest treball de 2005 Mar Arza, converteix els llibres en instal·lacions i objectes escultòrics. La obra escollida per Arza és la novel·la Nada de Carmen Laforet, un text que descriu l’ofec social i cultural de la postguerra espanyola. En una gran composició de paret, Arza ha retallat i buidat el text imprès de les 87 pàgines de la novel·la deixant algunes paraules a la vista.

JOAQUM GOMIS, partitura i fotografia de l’obra «Suite bufa» 1966

PEP DURAN, Updated. Dibuixos preparatoris

PEP DURAN, Updated.

DORA GARCIA, Frase d’or ( Ella té molts noms) 2020

Amb lletres escrites amb pa d’or a la paret o impreses en samarretes, Dora Garcia va iniciar, l’any 2000, la seva llarga sèrie Frases d’or. Les Frases d’or encapsulen la noció i l’actitud de Dora García respecte a la cultura, ja que l’artista no separa el registre intel·lectual de la cultura de base. Així prefereix la llibertat de lectura i no tant la interpretació tancada.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: