FESTES de la MERCÈ 2022

Les Festes de la Mercè han suposat un èxit de convocatòria amb més punts de trobada per la música, les arts de carrer, les fires, els jocs i sobre tot la bona resposta de la ciutadania en aquest any post-covid.

Ja en el pregó, l’alcaldessa Colau ja insistia en la idea de trobar-nos en un any de retrobament i de noves convocatòries d’espectacles, que al llarg de quatre dies de divendres a dilluns han sigut un constant de festa i trobada des de famílies als jocs i teatres infantils, fins el públic jove en concerts a l’aire lliure a les nits i el públic gran amb espectacles i zones de food-trucks per tots els públics.

  • PREGÓ DE CARLA SIMÓN

El Saló de Cent de l’Ajuntament va rebre la cineasta i directora Carla Simón com pregonera de les festes de la Mercè d’enguany.

En el seu discurs va destacar el seu origen barcelonès, va néixer a l’Hospital del Mar. També va tenir paraules per la seva mare, ex treballadora de l’Ajuntament en diferents càrrecs. Però el que més va destacar va ser la seva motivació pels joves migrats sols que arriben al nostre país i de com se senten immigrants no sempre ben rebuts o integrats. Ens va oferir una projecció realitzada per diversos grups d’ESO i batxillerat sota el nom de Cinema en Curs de l’associació A Bao A Qu.

Després va proposar la lectura d’un guió llegit com si fos una extensió de la seva pel·lícula «Alcarràs», sota el nom de Roger va a Barcelona. És un curt relat sobre les arribades del camp a la ciutat i que provoquen la despoblació dels territoris petits.

Al l’acabar l’alcaldessa va donar el tret de sortida de les festes amb «Toc de Festa» que es va veure interromput per una forta pluja.

PUNTS DE FESTA

  • PARC DE LA CIUTADELLA

El parc de la Ciutadella es va vestir de gala per tots els racons per acollir diversos escenaris dins del MAC (veure noticia anterior).

Al passeig dels Til·lers hi havien un munt de food-trucks, jocs per a totes les edats i diferents performaces. A l’escenari de la Cascada hi van ser presents diversos grups de dansa con els Brodas Bros.

Hi havien espectacles itinerants com els Puppets with Guts vinguts del Regne Unit, amb la performace The Lips. Un dels petits espectacles era el Tiovivo que una bicicleta feia rodar un sofà, una experiència divertida i exemple de reciclatge.

  • PARC JOAN MIRÓ

Al parc Joan Miró les famílies amb infants podien trobar tota mena de propostes i per totes les edats des de jocs fusta, escacs, jocs de terra. També es podien anar fent un circuit dins del parc per veure els espectacles proposats.

El parc Joan Miró es va convertir en un espai a on el gran pintor hauria somiat com el camp de la felicitat dels petits de la casa, tal com ell va deixar estipulat que la fundació produís espectacles pels nens i nenes.

Un petit racó acollia els Teatres Mecànics de la companyia Peus de Porc, que va fer la instal·lació d’un grup de petits guinyols accionats amb palanques. Aquests teatres van ser presentats fa tres anys per en Xesco Quadras a la Fira de Tàrrega. Un espectacle ben divertit va ser Organik, presentat per Cia. Ametzu on les verdures i fruites prenen vida en dansa i mim.

El mini golf va ser una gran èxit de pública, i els nens vivien un circuit molt imaginatiu per fer correr la pilota per entre els obstacles i el forat guanyador. Un espectacle especialment interessant arribat de Roma com a ciutat convidada va ser el Pulcinella in Favola que presentava la Cia. Teatro San Carlino, narrant la història d’un pulcinella i la seva amiga. Històries clàssiques explicades amb la màgia dels titelles.

ANTIGA FÀBRICA ESTRELLA DAMM

A l’antiga fàbrica DAMM es trobaven en el mateix punt el festival BAM i MERCÈ ARTS de CARRER.

El grup ERTZA del país basc oferia dansa de contemporània, africana i urbana. La Industrial Treatrera ens va divertir amb l’espectacle Katarsis. I dins del recinte de la fàbrica la DJ Hanakito Suga.

Text: Josep Vila / Fotos. Albert Loaso

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: