Un nou SANT JORDI 2022

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat el seu pla per dinamitzar el Sant Jordi 2022 amb la Cambra del Llibre i el Gremi de Llibreters. Aquest nou Sant Jordi tindrà com a novetat principal diversos punts, per una banda es conformarà el dia 23 d’abril dissabte una super Illa literària; també es permetrà que les llibreries, floristeries i fleques puguin muntar parades pròpies al carrer el dia 22.

Patrici Tixis, Jordi Martí i Carme Ferrer

A la presentació acompanyava al Sr.  Jordi Martí, tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, el Sr. Patrici Tixis, president del Gremi d’Editors de Catalunya, i la Sra. Carme Ferrer, presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya.

La nova super illa literària estarà conformada pel perímetre de la Diagonal fins Gran Via en el sentit horitzontal, i Passeig de Gràcia i Rambla de Catalunya en el sentit vertical. Tots els carrers transversals quedaran tallats al trànsit, excepte Aragó i València. Aquesta super illa equival a 140.000metres quadrats, com 20 camps de fútbol.

A l’eix del Passeig de Gràcia hi seran el llibreters i floristes professionals, i a l’eix de la Rambla Catalunya les associacions i entitats. Això permetrà un flux més gran de públic sense tantes aglomeracions. Es crearan placetes en els onze punts transversals.

D’aquesta manera es vol posar l’emfasi en la capitalitat literària concedida per la UNESCO, fent que aquesta festa tradicional sigui un cop més un punt de referència pels amants de la lectura i el passeig pel centre i els barris de tot Barcelona.

Text: Martí Plana / Fotos: Albert Loaso

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: