PRESENTACIÓ TEMPORADA 2022 al CCCB

El CCCB acaba de presentar la temporada 2022 en totes les propostes culturals, educatives i formatives que es produiran al centre durant aquest any. Un ampli programa en el que la mirada està posada en afavorir nous talents amb programes de beques, intercanvi d’idees, cinema, literatura, ciutats, creació i assaig.

Un dels eixos més imortants a nivell cultural del CCCB són les exposicions. Pel proper any l’eix pricipal serà el cervell, com a motor de recerca i de mirada científica portada al pla de la creació cultural a on les propostes de diferents artistes aportaran una mirada complexa i alhora divulgativa de tot alló que el cervell es deixa descubrir o imaginar.

L’exposicó Cervell(s) parteix de la premisa que le cervell és l’objecte més complex que coneixem i és, també, el teixit dels somnis i l’experiència conscient. L’exposició no només explora com se l’ha estudiat fins ara, sino que subrratlla altres activitats del cervell com el pensament abstracte, el llenguatge, la consciència, la imaginació o els somnis.

Self Reflected, Greg Dunn, 2017

Seguint en la branca del cervell, es proposa una exposició sobre el psiquitara Francesc Tosquelles -com una màquina de cosir en un camp de blat- , un dels referents del nou enfocament de la psquiatria dignificant el concpte dels sanatoris mentals i convertint-los en cases que humanitzen els malalts en un moment de grans transformacions que van de la República, la guerra civil i l’exili a França.

Francesc Tosquelles a Saint-Alban, cap al 1944-1945

Dues exposicions més seran presents en aquest exercici. La Màscara no menteix mai, describint la màscara com objecte de gran complexitat, tant per les raons de l’acte de enmascarar-se, com què pot significar l’acte de desenmascarement.

La cuarta exposició serà Constel·lació gràfica – joves autores de còmic d’avantguarda. Aquesta exposició ve marcada pel malestar i una voluntat de crear obra nova, en la qual el grafisme i l’experimentació són l’element vertrebador d’autores molt joves, nascudes en la década dels noranta i que han viscut no només la precarietat laboral i económica, sino també la emocional i sentimental.

Ana Galván, portada El Periódico del 8 de març de 2019

Altres activitas destacades del proper any seran XCÈNTRIC, el cinema del CCCB, DOCSBARCELONA.

Text: Albert Loaso / Fotos: Albert Loaso i CCCB; tots els drets reservats

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: