Cap a la Superilla Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat una proposta de nova urbanització i creació d’espais verds en els carrers de la ciutat, a través d’un programa de superilles.
En els propers anys s’estendrà de manera gradual i participada el model Superilles en aquest àmbit amb la creació d’una xarxa de 21 eixos verds i 21 places de barri que permetran guanyar 33,4 Ha d’espai per a vianants i 6,6 Ha de verd urbà
L’objectiu és que a l’Eixample un de cada tres carrers sigui eix verd i que els veïns i veïnes tinguin a un màxim de 200 metres un eix o una plaça de mida similar a una de les places de Gràcia
El primer pas és el llançament de dos concursos públics per convertir quatre carrers en eixos verds –Consell de Cent, Girona, Rocafort i Comte Borrell– i quatre cruïlles en places durant aquest mandat
La previsió és que els projectes es redactin a partir del maig i les obres s’iniciïn el primer trimestre del 2022, amb una inversió de 37,8M€ aquest mandat

Aquest salt d’escala cap a la Superilla Barcelona s’engega a la trama Cerdà, que serà l’àmbit d’actuació prioritària per abordar aquesta transformació de ciutat. El pla Cerdà va incloure tot l’Eixample i algunes parts dels districtes de Gràcia, Sant Martí i Horta-Guinardó, i es va dissenyar per modernitzar la Barcelona de finals del segle XIX i assolir unes millors condicions de salut pública. En el context actual, aquesta extensa àrea de la ciutat torna a suposar una oportunitat excel·lent per recuperar aquest esperit de transformació urbanística i actualitzar el pla Cerdà al segle XXI. La idea és crear-hi una nova xarxa d’eixos verds i noves places que permeti aconseguir que els carrers esdevinguin més verds i prioritaris per als vianants. Un mapa d’itineraris preferents per a la mobilitat dels que van a peu, on els desplaçaments caminant es facin amb comoditat, confort, seguretat i rapidesa. En aquest marc, s’aborda tota la trama amb l’Eixample com a punt de partida. Aquesta àrea té una densitat de població molt alta, uns nivells de trànsit i contaminació elevats i una falta d’espais verds i confortables. L’Eixample exerceix en aquests moments de centre de la Barcelona metropolitana, i per tant millorar-lo vol dir beneficiar el conjunt de la ciutat.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: