Primer cap de setmana d’”Obrim carrers”

Es tracta d’un projecte per recuperar els carrers pels vianants cada primer cap de setmana de mes, tallant el trànsit a diferents carrers troncals de la ciutat. Les restriccions de vehicles es faran els dissabtes tarda, entre les 17:00 i les 21:00 hores, i els diumenges al matí, entre les 10:00 i les 15:00 hores. L’objectiu és aprofitar aquests tancaments de la circulació per recuperar les vies com a espais de passeig, d’estada i d’oci per realitzar-hi activitats ciutadanes, oferint espai per a la gent, pels vianants, per les entitats i pels comerços. La mesura s’inicia aquest cap de setmana amb el tall de Gran de Gràcia (entre plaça Nicolàs Salmerón i carrer Nil Fabra) i Via Laietana (entre plaça Urquinaona i plaça Antonio López) aquesta tarda.

El següent pas tindrà lloc el primer cap de setmana de març (7 i 8) quan se sumaran dos nous talls de trànsit: l’eix Creu Coberta- carrer de Sants (entre plaça Espanya i carrer Arizala) dissabte tarda i el carrer Aragó (entre el carrer Tarragona i l’av. Meridiana), diumenge al matí. Sumant les quatre vies, el mes de març s’alliberaran més de 200.000m2 de carrer per a ús ciutadà, per on deixaran de passar una mitjana aproximada de més de 100 mil vehicles.

A partir d’aquí el nombre vies s’anirà incrementant de manera progressiva fins a sumar un total de 10 carrers troncals de ciutat, un per districte, al finalitzar l’any 2020. Aquestes vies es tancaran al trànsit durant el primer cap de setmana de cada mes de manera simultània.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: