FESTA DE SANT ANTONI A VILANOVA I LA GELTRÚ

La festa de Sant Antoni a Vilanova i la Geltrú, és un dia important a la vila, és de fet la Festa Major d’hivern. En una setmana es concentren tot d’actes tant de carrer com socials per fer una parada a l’activitat diària i fer una trobada amb els amics, els vilatans i també amb als animals; siguin de companyia, d’estables o del camp.
El dia 17 de gener, festivitat de Sant Antoni Abat es celebren els tres Tombs, que desprès de la benedicció del capellà, en nom del Sant, fan tres voltes a la vila com a senyal de la salut que esperen trobar per l’any que comença, amb el permís del Sant.


I així ha estat un any més, un èxit de convocatòria, més de 200 cavalls ases, someres, rucs i altres animals de tir del camp, han fet seva la festa i tots els participants han mostrat l’orgull de poder lluir els seus animals amb les millor vestimentes, fossin de gala o de feina del camp, com es vestien els nostres besavis.
La gent ha respost amb un ple total per un circulaven els tres tombs, amb admiració per una estampa que una vegada a l’any ens recorda aquella imatge de les petites viles envoltades de camps i vinyes, a on els animals eren l’eina imprescindible per fer les feines agràries.

Text: Albert Loaso
Fotos: Albert Loaso

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: