VIACRUCIS VIVENT DE SANT HILARI

Des de fa més de tres segles, Sant Hilari Sacalm celebra el seu viacrucis vivent, conservant la tradició processional transmetent-la de pares a fills, i s’ha convertit en una manifestació popular tant important que fins i tot ultrapassa la seva geografia.
Presentació dels misteris

La història documentada ens remonta a 270 anys, però abans de 1731 ja se celebraven processons amb personatges de l’Evangeli.

La legió dels armats romans

Aquesta manifestació de fe i tradició popular, es representa la nit del Divendres Sant i que durant tres hores, recorre els carrers de Sant Hilari. El rime dels tambors dels armats romans, marcant el pas, i el so de les seves llances repicant a terra posen un ambient de solemnitat a la procesó repartida en onze pasos.
Jesús conduit al judici de Ponç Pilat

Jesús portant la creu

L’últim pas i el de més renom és el que representa la cruxifició al mont del Calvari, presentat als afores de la vila, a on els soldats i el muntatge sonor i de llums, captiven tant a propis com estranys.
El seu reconeixement li ha merescut la Creu de Sant Jordi i la categoria d’element festiu patrimonial d’interès nacional de la Generalitat de Catalunya.

Fotos: Albert Loaso

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: