Exposició del cremallera de Núria

El dia 25 es va fer la presentació de la nova exposició del cremallera de Núria, situat al costat de l’estació de RIBES VILA.
El cremallera va iniciar les obres el 1928 i el 1931 va arribar a la vall de Núria la «jeparuda», una locomotora de vapor amb sistema de cremallera, de FFCC de Gran Pendent, provinent de Montserrat. Va ser la única vegada que el vapor va arribar a Núria. Es va instal.lar la catenaria i les primeres locomotores elèctriques van iniciar els viatges de Ribes de Freser fins Núria, essent aquest l’únic mitjà de locomoció per arribar a Núria.
Hem referit tot això per donar interès a la visita de l’exposició, que ara també permet veure la «jeparuda» i les primeres unitats elèctrique; el seu valor històric es complementa amb vagons de diferents èpoques com el cotxe saló, i elements didàctics amb plafons i un vídeo sobre el viatge, l’entorn i la funció del cremallera en aquest paratge del Pirineu.

La jeparuda

Material rodant

Interior del cotxe saló, que es pot llogar per events

Sistema de comunicacions

Inauguració de l’exposició
A la inauguració varen asistir representants de FCG i les autoritats locals. Com a motiu per la inauguració no tan sols era la nova distribució i unitats exposades, sinò que també es permet a partir d’ara l’accés lliure a l’exposició, obrint aquesta part de la història del Pirineu de Girona als habitants, viatgers del cremallera i visitants de la Vall de Ribes.
Per l’alcalde de Ribes, aquesta nova opció s’afegeix a les noves propostes pel turisme, que vol oferir la Vall de Ribes com rutes de senderisme, ruta dels miradors, promoció de la gastronomia, possibilitant nous continguts i més oferta.

D’esquerra a dreta; Sra. Imma Constanç, alcaldessa de Queralbs; Sr. Marc Prat, alcalde Ribes de Freser; Sr. Enric Ticó, president de FCG; Sr. Josep Mª Corcuera, alcalde de Planoles

Posant en marxa l’exposició


Text i fotos: Albert Loaso

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: