MUSEU DEL DISSENY DE BARCELONA- Inicis, història i edifici DHUB

El Museu del disseny de Barcelona, és el museu de les arts de l’objecte i del disseny, producte de la integració de les col.lecions de les Arts Decoratives, el Museu de la Ceràmica, el Museu Tèxtil i d’Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques de la ciutat.

El museu conserva un fons de més de 70.00 objectes que tradicionalment s’han classificat sota la denominació d’arts decoratives o arts aplicades. Les col.leccions abracen del segle IV aC fins a l’actualitat.

La majoria són o han estat «objectes per viure», o sia, propis de la vida quotidiana, personal o col.lectiva.

Història i creació dels diversos museus de Barcelona

La història d’aquest museu comença per l’Exposició Universal de Barcelona el 1890, i al finalitzar, els pabellons que quedaren buits, l’Ajuntament aprofita els espais per conformar els primers museus de la ciutat.
-) 1902 s’inauguren el museu d’Art Decoratiu i Arqueològic, el 1932 s’inaugura el Museu de les Arts decoratives al Palau de Pedralbes.
-) 1932 Per engrandir la col.lecció, l’Ajuntament compra a Lluis Plandiura una gran i rica col.lecció de pintura antiga i moderna, ceràmica, vidre i mobles.
-) 1942, desprès del període de la Guerra Civil, es crea el museu d’Indústries i Arts Populars del Poble Espanyol, amb una secció del Gravat Popular, origen de la col.leccció d’arts gràfiques.
-) 1966 s’inaugura el Museu de la Ceràmica
-) 1968 s’inaugura el Museu de les Puntes
-) 1969 s’inaugura el Museu de l’Indumentària, provinent de la col.lecció Rocamora
-) 1971 s’inaugura el Museu de Carruatges
-) 1981 s’inaugura el Museu del Llibre i les Arts Gràfiques, que el 1989 pasa a denominar-se Museu de les Arts Gràfiques
-) 1999 El Pla estartègic de cultura de l’Ajuntament de Barcelona considera clau per a la ciutat l’existència d’un musseu del disseny
-) 2002 S’inicien les obres de la seu del nou museu a la plaça de les Glòries, obra de l’equip MBM arquitectes
-) 2013 La integració dels quatre museus conforma l’actual Museu del Disseny de Barcelona, a l’edifici Disseny Hub Barcelona
-) 2014 S’inaugura del Museu del Disseny de Barcelona en l’esdifici Disseny Hub

EDIFICI DISSENY HUB BARCELONAL’edifici és obra de l’equip MBM, format per Josep Martorell, Oriol Bohigas, David MacKay, Oriol Capdevila i Francesc Gual

Text i fotos: Albert Loaso

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: