La casa Alegre de Sagrera a Terrassa

Al carrer de la Font Vella número 29 de Terrassa descobrim l’edifici anomenat Alegre de Sagrera, que correspon al hereus de la finca en Francesc Alegre i Roig i Mercè de Sagrera, que a inicis del segle XX van dur a terme una reforma modernista firmada per l’arquitecte Melcior Viñals.

La casa pairal es va construir a final del segle XVIII per Joaquim Sagrera, fabricant tèxtil. Actualment la casa és propietat de l’Ajuntament de Terrassa i ha quedat com un model d’habitatge de la burgesia industrial de l’època.

L’edifici està construit en forma de U, la nau central correspont a les estance nobles que a la planta baixa té accés al jardí, i una ala lateral que es feien servir pel servei doméstic, amb les cuines, magatzems i altres serveis. L’altre ala és de la zona de menjador de gala de grans dimensions i una llar de foc de gran tiratge.

L’escala noble que dona accés al primer pis es conserva com el segle XIX, i es distribueix en tres salons, un dedicat a les heroicitats de Hernàn Cortés a la conquesta de Mèxic. Un altre dedicat a la història de Salomói el tercer saló amb escenes bíbliques. En una d’aquestes estances hi la col·lecció Salvans d’art oriental.

Un punt important és l’admirable mobiliari d’època, original i allotja diverses col·leccions d’art del fons museístic municipal.

Text: Martí Plana / Fotos: Albert Loaso

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: