«RIDER 1000» 2022 a TORTOSA

El moto club Manresa ha organitzat per desè any la Rider 1000, una prova pels amants de la ruta en moto que permet posar a prova la capacitat de resistència dels participnats, encara que no és una cursa contra rellotge, sí que hi han uns horaris establerts de pas per diferents punts de control.

Els participants poden escollir entre quatre modalitats en distància; 1.000, 700, 500 i 300 Km. La prova es realitza en una sola jornada que en el cas dels 1000 Km. pot arribar a les 22 hores de conducció.

En l’edició de 2022 es celebrava el desè aniversari, fet que va motivar que per primer cop es va canviar el punt de sortida i d’arribada, que sempre havia estat Manresa, i es va organitzar des de Tortosa.

En aquesta edició els inscrits han estat 800 motoristes per la 1.000; 450 per la de 700; 1.300 per la de 500 i 400 per la de 300; això fa un total de 2.950 participants que han omplert de motos la zona del Maestrat i el Matarranya, i més enllà.

Per poder determinar els diferents recorreguts s’han explorat més de 3.000 quilòmetres de carretes i camins rurals, i s’ha comptat amb la col·laboració de deu moto clubs de la zona de Tortosa, Castelló, Terol i Cuenca. La prova de 1.000 Km. arribava fins la provincia de Guadalajara. Els moto club que han col·laborat en la preparació de les quatre rutes han estat de Tortosa, Terres de l’Ebre, Flix, Castelló, Utrillas, Cuenca, Sant Mateu, Molina de Aragón, Alcorisa i Montalbán.

El punt base era el pavelló de Remolins de Tortosa, en el que s’han donat cita tots els participants i els dos-cents voluntaris que han fet possible que tota la prova hagi anat sobre rodes. Molts d’ells situats en els controls de pas per les poblacions marcades en cada ruta i per punts desconeguts que acrediten que s’ha fet el recorregut correcte i no s’ha utilitzat cap drecera.

JORNADA PREVIA

El dia 27 de maig els participants passsaren pel pavelló, en grups d’amics, amb la parella o individuals per fer l’acreditació, a on es lliurava un braçalet que marcava pel color la ruta escollida, un passaport a on s’anirian marcant els punts de pas i els punts desconeguts anomenats «masters».

Alhora en aquest ampli espai hi havia diferents stands comercials de moltes de les marques de motocicletes conegudes amb les seves novetats i altres d’accesoris, pneumàtics i una ITV mòbil.

Una multitud esperava a través de dotze punts informàtics la verificació de les dades de cada participant, i efectuar el lliurament de la documentació per anar acreditats per la prova. Des d’aquell moment ja estaven preparats els motards per engegar la prova al dia següent.

JORNADA RIDER

El dissabte 28 de maig tot estava a punt i el punt de sortida ja s’escalfava des de les cinc del matí per rebre els primers participants, que després d’un esmorzar lleuger prendrien la sortida des de les sis del matí fins les deu i mitja per anar reccorrent una experiència de resistència, paisatges canviants, i fins i tot conducció nocturna pels participants de 1000 i 700 Km.

El pas pels diferents pobles despertava la curiositat dels veins que no havien vist mai una filera de motos tan llarga com aquella. Els punts de pas provocaven l’aturada de grupets de participants, que pancienment esperaven que segellesin el passaport.

La jornada anava transcorrent per carreteres de diferent qualitat, camins rurals pels més atrevits, amb sots, graveta i un no parar de pujar i descendre per entre ports de muntanya que s’enfilaven per sobre dels 1700 metres d’altitud.

Els que no volien predre temps, no s’aturaven en bars i restaurants, prenent un entrepà ràpid i molta aigua. També calia tenir en compte les poques benzineres que es trobaven en alguns punts del recorregut.

I com tot arriba, des de les cinc de la tarda anaven arribant els motards, i a mesura que passaven les hores la fatiga era més clara en la cara dels que feien els 700 o 1000 Km. fins les quatre de la matinada.

Un cop arribats a Tortosa, es segellava l’últim punt de pas i es podia recollir una fotografia que s’havia fet a la sortida i prendre un dinar o sopar que havia preparat l’empresa de catering.

I aquí deixem el relat, tots a descansar d’una meravellosa jornada plena d’anécdotes. Els qui millor ho expliquen són alguns dels vídeos de motoristes que podem trobar a YouTube.

Text i fotos: Albert Loaso

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: