La nova temporada 2021 del CCCB

S’ha presentat la nova temporada de les activitats i projectes del CCCB per la temporada 2021. Amb un pressupost una mica reduït respecte l’any anterior amb 10,8 milions d’euros, s’espera poder arribar a portar a terme una intensa proposta d’exposicions i propostes de veinatge.

Presentació del programa CCCB 2021, a càrrec de: Susana Arias, Jordi Costa, Elisabet Goula i Judit Carrera (d’esq. a dreta)
  1. MART. El mirall vermell

Aquesta exposició s’ha reprogramat, donat que havia de presentar-se el 2020, però el seu fons segueix viu. Es tracta de la desmitificació provocada pels avenços en el coneixement del Planeta Vermell. Tot allò que alimenta el poder d’atracció cap l’existència de vida alienígena, la supervivència extrema, la possibilitat o impossibilitat d’un planeta B, el futur de la humanitat en l’era de l’emergència climàtica, el nostre lloc veritable en un univers infinit en totes les direccions.

2. Ciència fricció Viure entre espècies companyes

La idea d’aquesta exposició és el canvi de la relació entre l’espècie humana i la resta de les espècies. Es tracta de mostrar que la relació entre totes les espècies és interdependent, inclosa la humana. El paper d’espècie superior està canviant i ens posa als humans en el mateix pla que la resta d’espècies.

3. Urban Nature

Aquesta no serà una exposició com les altres, es tracta d’una perfomance a on es planteja la vida al camp enfront de les urbs. Com han canviat degut al COVID-19 les relacions entre l’habitage rural i l’urbà a on una habitació es converteix en despatx. El públic adoptarà diferents rols durant la visita, a on s’adopten diferents rols , a intercanviar el papers, a adquirir experiències d’una manera nova a partir de punts de vista.

4. La màscara mai menteix

Es pot explicar la història del nostre temps a partir d’un símbol tan important com la màscara? Aquesta pregunta porta a presentar-nos les diferent formes que ha anat prenent aques símbol al llarg dels últims temps al nostra societat des el Ku Klux Klan fins el Pussy Riot.

La coincidència d’aquesta exposició en un moment en que la màscara ha passat a formar part de la nostra societat a to l món a causa del COVID-19, ha fet que encara tingui més interès la proposta.

Prendre la paraula

El CCCB vol construir un espai de reflexió des d’on abordar les profundes incerteses polítiques i socials que ha tocat viure a la societat dins d’un format obert a on la paraula sigui la base per reencantar-nos amb el món , poder reimaginar-lo.

Una de les propostes que seran més destacada és la que vol apropar el pensament científic al pensament cultural a través de la fundació Àlia d’atenció a la infància i l’isntitut d’estudis especials.

Un any 2021 que esperm sigui el que vagi aclarint el panorama devastador que està deixant aquest 2020 amb la COVID-19 i que el ressurgir de la societat porti a nous horitzons que el CCCB vol plantejar amb les seves exposicions i propostes.

Judit Carrera, directora del CCCB

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: