Dalí, breaking news

Fins el 15 d’octubre es pot visitar al Palau Robert de Barcelona, l’exposició «Dalí, breaking news»; a on s’analitza la figura de Dalí des del punt de vista del periodisme i de l’habilitat innata del personatge per convertir-se en el focus d’atenció de la premsa.
Es poden admirar fotografies de des diverses facetes de Dali davant de la premsa.

Les fotografies que conforman l’exposició están separades en sis àmbito que representan les possibles seccions d’un diari: Ciencia; Cultura; Internacional; Media; Política, i Societat.

L’exposició ens invita a l’entrada, a seure en el sofà dels llavis de Mae West, amb una foto de Dalí al costat de la seva mascota, un tigre baby.Dalí era un personatge que sabia captivar l’atenció de les celebritats, com ara la visita de Walt Disney el 1957 a Port Lligat, acompanyats de Gala i l’esposa de Walt.

A Dalí li agradava coneixer la vida dels personatges de la ciutat, i de pas captivar la càmera del reporter, com ara aquesta conversa amb el guardia de trànsit de Barcelona.

Dalí feia sessions performàtiques com aquesta, en que pinta en directe un rellotge fos, a Nova York

Un altre dels aspectes de Dalí era la seva afició per compartir moments amb les models i personatges singulars, aquí el veiem al costat de copito de nieve, el famós goril·la albí del Zoo de Barcelona.

La famosa entrevista entre Dalí i Joaquin Soler Serrano, realitzada en el programa «A fondo» de TVE, el 23 de novembre de 1977. A l’exposició es pot veure en pantalla, tota l’entrevista.

Dalí no només és una figura internacional que transcendeix a la seva època, i el marxandatge és una font inesgotable per repetir la seva obra i la seva imatge, com ara els banyadors per l’equip de natació sincronitzada que van presentar el 2004 per anar als JJOO d’Atenes.

Fotos: originals de EFE i altres fonts, Albert Loaso
Text: Albert Loaso

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: