EL NOU FOTO COLECTANIA EN MARXA

Foto Colectania inaugura la seva nova seu i es consolida com un dels centres de referencia de fotografia a Espanya

El 17 de març, la Fundació Foto Colectania va inaugurar la seva nova seu al Passeig Picasso, al cor de Barcelona. Aquest centre de referència en el camp de la fotografia a Espanya s’incorpora al circuit artístic del barri del Born de Barcelona amb l’exposició «Fenomen Fotollbre» que es podrà visitar del 18 de març al 25 de juny de 2017, i que posa en valor el fotollibre en la cultura visual contemporània.

La Fundació Foto Colectania és una entitat sense ànim de lucre, creada a Barcelona l’any 2001, amb l’objectiu de difondre la fotografia i donar-la a conèixer en l’àmbit social, artístic i educatiu del nostre país.

La Fundació compta amb un arxiu fotogràfic que reuneix més de 3.000 obres de 80 autors espanyols i portuguesos, a més de l’arxiu del fotògraf Paco Gómez i altres fons de varis col·leccionistes privats. Des de la seva creació, la seva activitat s’ha centrat en la programació d’exposicions, l’organització d’activitats i l’edició de publicacions amb un projecte innovador, participatiu i integrador que te com a eix principal la reflexió al voltant de la imatge i a la seva idoneïtat per a generar un pensament crític. Al llarg d’aquests anys, Foto Colectania ha realitzat més de 45 exposicions a la seva seu, més de 100 itineràncies i prop de 500 activitats.


El local abans de la intervenció

Un nou espai amb història

Foto Colectania s’ubica a l’antiga seu de “La Comercial de Guarnicionería”, un comerç centenari dedicat a la fabricació i venda d’articles eqüestres. La seva catalogació com a “establiment emblemàtic” de Barcelona ha marcat el projecte de rehabilitació dissenyat per l’arquitecte Jaime Pons i la interiorista Pilar Líbano. El resulta és respectuós amb l’herència històrica que al mateix temps reflexa la personalitat de Foto Colectania. S’ha realitzat una acurada intervenció, a on el elements de mobiliari que encara pervivien s’han conservat per donar-lis un nou us. D’aquesta forma no s’oblida una part de la identitat dels establiments que voltaven el mercat del Born.


El local amb l’exposició «Fenomen Foto Llibre»

Albert Loaso

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: