TORRE BELLESGUARD – GAUDI

Dins del patrimoni de la obra Barcelonina de Gaudi, us portem un reportatge sobre la torre Bellesguard, situada al turó de la Bonanova, al peu del Tibidabo, des d’on podem admirar unes esplèndides vistes de Barcelona al capdemunt dels terrats.


La torre Bellesguard va ser construïda per Antoni Gaudí entre 1900 i 1909, amb unes formes rectes poc habituals a la seva obra. Es va inspirar en el castell del rei Martí I l’Humà, últim rei de la dinastia catalana del Casal de Barcelona, que va viure a Bellesguard fins el 1410.


A l’entrada es pot veure restaurada part de l’antic castell, constituint un element que ens porta a la torre i els seus jardins, construïts a mig camí entre el gòtic i el modernisme.


Com Antoni Gaudí era fervent admirador de Nostra Senyora, ho senyala amb una inscripció al dintell de la porta principal de la torre. Segueixen altres símbols com els peixos de bonica factura en els bancs laterals de la porta i l’edifici queda coronat per un pinacle rematat per una creu als quatre vents.Els jardins tenen un aire romàntic i es troben diverses espècies d’arbres tan mediterranis com africans, donant-li un ambient agradable pel passeig i l’estada tranquil·la.


Els canvis produïts pel pas de les generacions de la família propietària, han fet que el solar quedi reduït i que s’hagi trocejat per altres instal·lacions com una piscina aillada i es pot veure en un altre troç la casa dels masovers, avui residència privada.
Tot i que la visita està permesa als matins, a les tardes la família propietària pren la vida a l’edifici i els jardins que en resten.

Text i fotos: Albert Loaso

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: