ORIOL VILANOVA. DIUMENGE

Exposició d’Oriol Vilanova a la Fundació Tàpies fins el 28 de maig de 2017

Unes 27.000 postals han pres literalment les parets de la planta baixa i el primer pis de la Fundació Tàpies, amb l’exposició a forma de pell de serp, que Oriol Vilanova ha anat col·leccionant diumenge rere diumenge.
N’Oriol ha despullat tot l’interior de l’espai i ha vestit les parets per donar-lis una nova funció, com una massa que escapa al clixè, una altre percepció de la imatge. Intervencions que juguen amb la llum, l’arquitectura.
Muntatge conceptual a les parets de la Fundació

Presentació de l’exposició amb Carles Guerra, Núria Oms, Xavier Casas i Oriol Vilanova (d’esq. a dreta)

Durant els últims anys l’ Oriol s’ha passejat pels mercats de puces dominicals per diverses ciutats europees, com Brusel·les (a on resideix), Barcelona, Praga, i ha anat comprant targetes postals utilitzades, que més li han agradat. Totes tenen un relat, una història, però ha quedat amagada per la imatge que hi al seu front.
Des de Brusel·les l’Oriol va anar preparant aquesta exposició, marcant la posició de cadascuna, fent que les imatges es converteixin en taques de color en uns casos, en una repetició de la mateixa imatge o simplement, barrejades.
Al muntar-ala ha destacat dos punts, la imatge més repetida, que és una postal del Museu de Cera de Barcelona, que l’ha trobada per tot Europa, o la imatge més insòlita i poc entenedora, una postal d’un petit parc d’Almeria.

La imatge més repetida, del Museu de cera de Barcelona

Conceptualment, per l’Oriol es tracta d’omplir l’espai, donar contingut a l’espai i complementar l’arquitectura, com exemple al primer pis ha afegit tres columnes falses.

Com homenatge a a quests mercats de puces el dia 11 de març hi haurà unes parades de venda de postals dels Encant de Sant Antoni, dins de la Fundació.


Text i fotos: Albert Loaso

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: