30è ANIVERSARI DE LA RECONSTRUCCIÓ DEL PAVELLÓ BARCELONA MIES VAN DER ROHE


El dia 2 de juny farà trenta anys de la reconstrucció del Pavelló Mies Van Der Rohe, construït amb motiu de l’Exposició Internacional de Barcelona del 1929, en que es cumplia la màxima de l’escola BAUHAUS del minimalisme, «menys és més»

Aquell pavelló entre les Fonts de Montjuïc i el Poble Espanyol, entre les fonts i el Pavelló hi havia vuit columnes jòniques d’estil corinti de Puig i Cadafalch. En aquesta ocasió, s’han aixecat vuit columnes cristalitzades que reinterpreten aquelles que hi van ser, obra del’arquitecte Luís Martínez Santa-María. Aquesta obra estarà present a l’espai dels jardins fins el mes d’octubre.

Del 2 al 5 de juny es celebraran jornades de portes obertes amb visites guiades gratuïtes. També s’organitzaran un seguit d’actes artístics de dansa, cinema, exposicions, i un simposi obre el valor del Pavelló, fins el mes de novembre.

Pasqual Maragall ex alcalde de Barcelona, i la seva esposa Diana Garrigosa

Il·lustres visitants com Narcís Serra, Pasqual Maragall i Oriol Bohigas.

Janet Sanz, Presidenta de la Fundació Mies Van der Rohe, en l’acte de reconeixament a les persones que van participar fa trenta anys en la reconstrucció del Pavelló.

Les vuit columnes cristalitzades, obra de l’arquitecte Luis Martínez Santa-Maria, que va definir les columnes com una fila multicolor realitzada amb bidons industrials de rebuig que planteja una ironia davant les amenaces del paisatge industrial i davant l’ambigu i errada bellesa revelada per aquest.

Text i fotos: Albert Loaso

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: