LA FIRA DE ST. PONÇ

El dia 11 de maig, va tenir lloc a Barcelona la tradicional Fira de Sant Ponç. Aquesta fira és una de les més antigues a la ciutat, quan els herbolaris portaven herbes als malalts ja que la medicina popular els atribuïa propietats curatives, especialment les collides a la primavera. Per aquest motiu, es celebrava una fira d’herbes en aquelles dates, i que des de el segle XVI es va cristianitzar sota l’advocació de Sant Ponç. El primer acte del dia era la benedicció de les plantes.
Des de 1817, es celebra al carrer de l’Hospital, per la veneració d’una imatge del Sant a l’Hospital de la Santa Creu. Aquest any la fira anava des de les Rambles, fins la Rambla del Raval.

És una fira que representa la florida de la primavera i es troben una gran profusió de flors silvestres, plantes aromàtiques, herbes remeieres, fruites confitades i mels, que els firaires porten de diversos indrets de la ciutat i altres poblacions.
Des que es va traslladar l’hospital al de la Santa Creu i Sant Pau, la benedicció d’herbes i els actes religiosos, van a càrrec de l’església de Santa Agustí.
Altres actes de la festa com la missa en honor de Sant Ponç, concurs de mel, cercavila, taller de brescar mel, processó, ballada de sardanes, nomenament de la pubilla i pubilleta, taller de tast d’infusions i un concurs de fotografia.


Ballada de sardanes davant de l’església de Sant Agustí


Diversos productes de la fira


Gran animació de públic a la fira


El batlle Sr. Trias, visitant la fira

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: