Barcelona, els nous hospitals

Barcelona s’ha trobat amb una situació d’emergència molt greu i que ha portat a activar tots els serveis sanitaris de la ciutat pels nombrosos casos de malalts deguts al COVID-19.

Davant la situació de col·lapse de les urgències i la ocupació total de les UCI, per aquesta nova malaltia la resposta ha estat ingent. Per una banda es van activar la conversió dels pavellons esportius en sales hospitalàries, també es van reformular els usos d’altres equipaments com el pavelló de la fira de Montjuïc com alberg per a la gent sense sostre, alguns hotels s’han reconvertit les habitacions en reforç dels hospitals, com és el cas de l’hotel PLAZA, que està sota el comandament de l’Hospital Clínic, i altres iniciatives per portar menjar a la gent gran dependent i la gent sense recursos que s’han multiplicat aquestes setmanes.

Així, hem pogut participar en la presentació de la conversió de les sales esportives de les instal·lacions de l’INEFC a Montjuïc, com una extensió de l’Hospital Clínic amb una capacitat de 252 llits. Ha estat possible a la feina del cos de bombers s’ha pogut preparar aquest equipament en un temps rècord.

Cada unitat per al pacient consta a més a més del llit, d’una caixa pels efectes personals que fa les funcions de suport a modus de tauleta, una làmpada de llum personal, una cadira, i un punt d’oxigen.

Dins de les actuacions realitzades fins ara, ja estan en marxa el CEM Olímpic Vall d’Hebron com a extensió de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron; el centre esportiu Claror Marítim com a ampliació de l’Hospital del Mar; i el CEM Guinardó com a ampliació de l’Hospital de Sant Pau. 

Això fa que a tota la ciutat s’han realitzat una resposta de 550 llits, que funcionen com sales de planta dels hospitals que estan assignats.

Text i fotos: Albert Loaso

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: