Barcelona reivindica platges lliures de plàstics un mes després del temporal Glòria

Un total de 150 persones han participat aquest dissabte, des de les 10 hores, a l’acció conjunta de recollida de residus a les platges que han organitzat diferents entitats de l’àmbit del medi ambient i l’Ajuntament de Barcelona. En total, els voluntaris han aconseguit recollir 110 kg de residus que s’han dut fins a l’espigó del Gas. Allà s’han categoritzat segons tipologia de residu, s’han separat per al seu reciclatge i posteriorment els serveis municipals de neteja de l’Ajuntament de Barcelona els ha retirat per al seu tractament.

Les entitats que hi han participat són les que formen part de la xarxa d’accions de conscienciació i recollida de residus de les platges i el litoral, que es coordina des del Centre de la Platja, un equipament municipal d’educació ambiental sobre el litoral de Barcelona situat a la platja del Somorrostro. Són Proartso, Surfrider, Blue Salt School, Pure Clean Earth, El peix al plat, No más Colillas, WWF i Plastic Attack.

L’acció de neteja que s’ha dut a terme aquest dissabte s’ha produït just un mes després que el temporal Glòria afectés la ciutat. Aquest temporal, que va produir onades de més de 7 metres, va deixar sobre la sorra de les platges de la ciutat i de tot el litoral català una gran quantitat de residus provinents del mar.

Durant l’acció també s’ha fet esment a la tasca que fan els equips de neteja municipals, que durant tot l’any s’encarreguen de la neteja de la sorra. Durant la temporada de bany, aquesta tasca es reforça amb més recursos i equips, a qui se’ls afegeix els serveis de neteja de l’aigua i manteniment del litoral. Aquesta tasca suposa, cada any, una inversió de 2,5 milions d’euros. Es calcula que, si els usuaris de les platges no deixessin brossa a la sorra, aquest cost seria un 25% inferior.

El dispositiu especial de neteja de residus flotants a la superfície de l’aigua del mar consta de quatre embarcacions cada dia que recorren totes les platges de la ciutat. Durant l’any 2019 aquestes embarcacions van recollir 15 metres cúbics de residus flotants, impedint d’aquesta manera que acabessin mar endins.

Font: Ajuntament de Barcelona


Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: