OUTUMURO BCN RETRATS

El Palau Robert de Barcelona, presenta l’exposició Outumuro BCN retrats, fins el 26 de febrer de 2017.

OUTUMURO I LA FOTOGRAFIA
Outumuro és va reinventar com a fotògraf als 40 anys després de la seva etapa com a director d’art, dissenyador gràfic i il·lustrador. Treballa per encàrrec de les grans publicacions i és un dels fotògrafs més reconeguts del nostre país en el món de la moda i el retrat. Té editats cinc llibres de fotografia i ha participat en mostres col·lectives i també ha estat el protagonista de diverses exposicions individuals. El seu arxiu gràfic, amb més de 10.000 negatius i una gran quantitat de material digital, continua ampliant-se. En la seva llista de retrats barcelonins, àmbit en el qual se centra l’exposició, apareixen actrius i actors com ara Carme Elias, Eduard Fernàndez o Jordi Mollà; arquitectes com Beth Galí i Òscar Tusquets; companys de professió com Leopoldo Pomés, Pilar Aymerich i Colita; models com Martina Klein i Verónica Blume, o escriptors de la categoria de Rosa Regàs, Eduardo Mendoza o Enrique Vila-Matas.

Outumuro s’aboca a la feina amb el punt de passió necessari en l’obra creativa, un camp obert i inesgotable; considera que la seva feina en la moda i en el retrat “és una disciplina oberta a tot tipus d’innovacions i llibertat”. També pretén que la fotografia comuniqui quelcom especial, “perquè si la imatge és bona diu coses, potser diferents, a molta gent”.

Manuel Outumuro s’inspira en els grans mestres de la pintura i en els personatges i l’estètica del cinema per als seus retrats fotogràfics. La seva col·lecció de retrats aplega un ventall ampli de ciutadans retratats sota la mirada d’Outumuro, sense fil conductor, configurant una exposició fotogràfica eclèctica.

Feerran Adrià

Sol Picó (una de les fotografies favorita de l’autor, en aquesta exposició, per la seva força i expressió)

Pau Gasol

Quim Gutiérrez

Rosa Regás

L’exposició de retrats de gent de Barcelona

Manuel Outumuro presenta les fotografies de 80 personatges destacats de la societat i la cultura vinculats a la ciutat de Barcelona, amb la seva estètica de nou clàssic, al Palau Robert, del 20 de setembre al 26 de febrer del 2017.

L’exposició l’organitza la Generalitat, amb la selecció d’imatges de Manuel Outumuro. És una lliçó de fotografia que posa de manifest l’empatia, la capacitat del fotògraf per captar amb la càmera els petits gestos, les peculiaritats i especifitats de personatges molt diversos i també la seva gran inquietud per la cultura visual. Pel seu estudi de Barcelona han desfilat models, actors, actrius i representants de la vida social i cultural del país. Les revistes i diaris en què Outumuro ha col·laborat o col·labora són Vogue, Elle, Zest, Marie Claire, Telva, Fotogramas, Woman, La Vanguardia, El Mundo i El País.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: