ANDREA FRASER, L’1% c’est moi

Seguint amb la intensa activitat del MACBA, avui presentem la nova exposició que es dedica a la obra de l’artista ANDREA FRASER, L’1% c’est moi.
Aquesta artista ha traçat la seva obra al voltant de la seva inquietud crítica en el món de l’art i fent-se la pregunta QUÈ VOLEM DE L’ART?
Nascuda el 1965 a Billings, Montana, USA, Andrea Fraser, examina a través de la seva obra, el teixit social del camp de l’art i les motivacions d’un ampli ventall d’agents culturals, entre els quals, hi ha artistes, col·leccionistes, galeristes, mecenes i públic.
L’exposició recorre més de trenta anys de pràctica crítica, que van des de performances fins a instal·lacions, treballs de base textual i documentació.
Veiem a continuació els apartats que ens proposa l’exposició, amb el seu enginy i ironia.

Andrea Fraser durant la roda de premsa

MUSEUS
Els museus entesos com a marc institucional de l’art, que estableixen els valors socials i culturals que comuniquen a través per diversos mitjans: l’arquitectura, el disseny de les mostres, els fulls de mà, les visites guiades, els lloc web i els textos de paret.

Els cartells dels museus com a valor cultural

GLOBALITZACIÓ

Durant la dècada de 1990, van proliferar arreu del món bienals i fires d’art, convertint l’art en un bé de consum en l’economia del turisme global. Les relacions entre les biennals internacionals d’art, s’extenen des del nacionalisme, el neonacionalisme i la globalització económica.FANTASISES REBUTJADES
Fantasia – Realitat
Aquesta contraposició permet que l’art tingui de fantasia el que no té de realitat, les fantasies que es manifesten en l’art no solen cristalitzar-se en obres, però Andrea ha sabut construir varies obres que sorgeixen de la fantasia com «Um Monumento às Fantasias Descartadas» que construeix a partir de tot el vestuari i avaloris rebutjats i abandonats desprès de la samba a Brasil, a on milers de persones que ahir ballaven, el dia següent ho tiren tot.

Andrea Fraser presentant la seva obra «Um Monumento às Fantasias Descartadas»

L’exposició proposa altres aspectes de la crítica de l’Andrea Fraser, però us deixarem amb una pregunta ; Per a què aquests llocs anomenats museus?

Els comissaris Cuauhtémoc Medina i Hiuwai Chu, així com el director del MACBA Ferran Barenblit van acompanyar l’Andrea Fraser, durant la presentació de l’exposició.

Els dos comissaris Cuauhtémoc Medina i Hiuwai Chu i al centre el director del MACBA Sr. Ferran Barenblit

Andrea Fraser presentant personalment l’exposició

Text: Albert Loaso
Fotos: Albert Loaso

Tots els drets reservats Andrea Fraser i MACBA

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: