La fundació Tàpies presenta aquest exposició d’Ariella Aïsha. Errata, que preten ser un mostrari de diferents continguts sobre les formes que empren els imperialismes des de la Segona Guerra Mundial, per condicionar el nou ordre mundial de colonitzadors i colonitzats.

Aquesta exposició és patronicat per 4Cs- From Conflict to Conviavility trough Creativity and Culture del Programa Europe de la Unió Europea. Aquest fet ha permès que tant l’entrada com el catàleg siguin gratuïts.

Tal com hem dit després de la guerra a través de les Nacions Unides es va establir un nou marc per l’imperialisme, i l’autora fa un recull d’assajos que pretenen ser una mirada no imperialista.

Quatre d’aquests projectes intenten mostrar la violència sistèmica al final de la Segona Guerra Mundial amb «un ordre mundial nou».

El pla per imposar una nova realitat el van preparar els tres caps d’Estat aliats a la reunió de Yalta, Roosvelt, Churchill i Stalin. Sense cap estructura democràtica representativa, es va erigir com a representats d’aquest món nou, així no només van tallar el règim nazi i feixista, sinò que també aquells països colonitzats que volien teure’s l’imperialisme que fins aleshores havia violat a escala planetària durant segles de colonització, esclavatge i diverses formes d’apartheid.

L’exposició s’agrupa sota vuit projectes: «Prou!» «Història natural de la violació» «Obres mestres» «Llibres que no són al lloc que els correspon» Història potencial de Palestina» «Fotografies que no es poden mostrar -Moltes maneres de no dir deportació» «Errata -Publicacions imperials» «Indocumentats – Desmuntar el pillatge imperial»

d’aquelles imatges de la deportació dels Palestins
Text: Martí Plana / Fotos: Albert Loaso