31è VISA pour l’Image a Perpinyà

Visa pour l’image és el major aparador del treball de centenars de fotoperiodistes i documentalistes que porten a través de la seva feina documental, la denúncia de les guerres entre els homes, el crit dels oprimits, la fam dels desesperats, la lluita contra la cacera d’animals, en resum, una gran quantitat d’informació que es desplega en diferents punts de Perpinyà, que anualment acull aquest gran certamen. A continuació, tres reportatges que ens mostren temes no sempre coneguts pel gran públic.

1- Olivier Coret presenta a VISA, un testimoniatge de les manifestacions dels armilles grogues, un moviment de queixa social que començà el 17 de novembre de 2018 contra la pujada dels preus dels carburants.

Aquest primera manisfestació n’han seguit d’altres que han movilitzat a tota França tot un ampli sector de la societat i que cada dissabte a la tarda es promouen manifestacions en contra de molts aspectes de queixa de la societat, tant rural com urbana, en contra d’un model d’explotació del ciutadà promogut i sustentat pel govern francès.

Per això, el propi President francès Mr. Macron ha hagut de deixar la seva confortable residència a Paris, i anar a escoltar els pobles i departaments i presentant propostes que millorin les actuals condicions tant socials com tributàries que pateixen molts del francesos.

Des de les rotondes de províncies fins als Camps Elísis de París, Olivier Coret, ens ofereix aquest reportatge de clam social, que ningú pot predir com acabarà.

2- Ber Stirton ens il·lustra en aquesta exposició, dels seus dotze anys dedicats a documentar la lluita contra la caça furtiva. Aquesta exposició fixa la mirada sobre els homes i dones rangers que cada dia arrisquen la vida sobre el terreny, per defensar la vida salvatge d’espècies perseguides per la caça furtiva com elefants, rinoceronts, goril·les, entre d’altres.

3- Cyril Abad presenta una exposició sobre un tema que ens queda lluny a Europa, sota el títol In God We Trust(Confiem en Déu) explora la societat nord-americana a través del prisma religiós. Podem veure en l’exposició les diferents formes que l’oferta religiosa protestant presenta segons la reinvenció de la litúrgia seguint l’evolució del liberalisme.

Text: Martí Plana

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: